Tech

BBQ Pot voor wie iets anders wil dan burgers

25 mei 2014 13:54 Aangepast: 28 april 2018 07:47

<p><strong>Uitgekeken op spare ribs en burgers? De BBQ-pot van designer Casper Tolhuisen brengt de Turkse guvec naar de bbq.</strong></p><p></p>

De eerste zonnige dagen is barbecuen superlekker. Daarna is het leuk omdat het betekent dat het mooi weer is, maar zou je willen dat de zoveelste hamburger naar iets culinairders smaakt. De barbecue-pot van Casper Tolhuisen brengt smaak naar de bbq.

De barbecuepot is een strak vormgegeven grijze of lichtblauwe keramieken pot met een tuit eraan. Je plaatst die pot gevuld met lekkers op de barbecue (of als het minder mooi weer is op het gasfornuis) waarna het gaar stooft. Daarna schenk je het lekkers zo uit de pot op je bord.

"De barbecue pot is ontstaan uit de Guvec, een Turkse traditionele bereidingswijze. Een aardewerken schaal wordt gevuld met vlees en groentes en afgedicht met deeg en in de kolen van het vuur gegaard." Deze bereidingswijze heeft Tolhuisen (je kan hem kennen van de tafeldistilleerderij) vertaald naar een mooi vormgegeven pot die je vult met ingrediënten uit de 3 bijgeleverde recepten, waarna je hem afdicht met een citroen. "Zo ontstaat een stoom cabine, door de stoom vermengd de smaak van de citroen in het gerecht."

Barbecue pot is voor 69 euro te koop bij SoonSalon.

In ander 'bbq-nieuws': IBM's supercomputer Watson heeft middels kunstmatige intelligentie een nieuwe bbq-saus bedacht. Volgens de proevers met een 'unieke smaak'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van