Tech

Secret: jullie doen het verkeerd

24 mei 2014 13:15 Aangepast: 28 april 2018 07:47

<p><strong>Leuk dat de app Secret aanslaat in ons land, maar we weten nog niet goed hoe we het anonieme netwerk moeten gebruiken.</strong></p><p></p>

Heerlijk die gehypte app Secret, net wat wij als hart-op-de-tong Hollanders nodig hebben. Lekker anoniem je hart luchten en je afvragen welke vrienden en 'vrienden van vrienden' al die gênante, verrassende of gewoon leuke geheimen hebben gedeeld. Maar dan moet je tijdlijn niet overspoeld worden met berichten die helemaal niet op Secret horen. Amerikanen zien ons al aankomen: hun fijne roddelhoekje ineens vol met geile Hollanders die uit hun nek lullen.

Voel je niet aangesproken, het is altijd even wennen bij een nieuw sociaal netwerk; Twitter was op het begin ook een verzameling van loze feitjes en hashtags. Om de échte geheimen van de onzin te scheiden, hier drie vuistregels voor Secret:

Geen slappe hap: vertel dingen die echt geheim zijn.

‘Stiekem vind ik straciatella de lekkerste ijssmaak’ of ‘Ik fantaseer over het hebben van superkrachten’ zijn geen wereldschokkende statements. Daar kan je rustig je naam bij zetten zonder dat je vrienden je daarna verlaten en je baas je niet meer wil hebben. Je bent anoniem, zes dus dingen waar je nogmaals geslagen wél ruzie om zou krijgen: ik zou liever bij de concurrent werken, ik ben al drie keer vreemd gegaan — dat soort dingen. Voor de rest mag je gewoon Facebook of Twitter gebruiken.

Geen leugens!

De lol van een dienst als Secret valt of staat met eerlijkheid. De geheimen moeten een beetje sappig zijn, maar vooral echt. Voor opgeklopte verzinsels zetten we de tv wel aan. Want nogmaals: je bent anoniem, je kan zeggen wat je wil zonder dat iemand kan bewijs dat jij het was. Sterke verhalen verzinnen kunnen we allemaal, en Secret is door zijn hele vrienden-en-vreemden-opbouw al ingewikkeld genoeg, daar hoeven we geen verzinsels bij te hebben.

Hou 'm in je broek, het is hier geen Tinder.
De verleiding is groot om op Secret meteen maar even op te scheppen over hoe goed je wel niet in bed bent, en hoeveel bedpartners je deze week al hebt gehad, maar je bereikt niks. Want iedereen is anoniem, weet je nog? Dan kan je wel oproepen tot een pot seks, maar zolang niemand zijn naam of telefoonnummer gaat delen en daarmee zijn identiteit prijsgeeft, blijf je blauwballen. Geil zijn is amper een geheim te noemen, en als de nood zo hoog is, kun je beter uitwijken naar Tinder en consorten.

Houd deze drie regels aan en dan wordt Secret hier net zo’n succes als in de VS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van