Ga naar de inhoud
Tech

Check notificaties op je vinger met deze slimme ring

<p><strong>Als vrouw geen zin in een smartwatch, maar wil je wel notificaties zonder je telefoon te pakken? Ringly lijkt een uitkomst.</strong></p><p></p>

Er gingen een tijdje geruchten dat Apple aan een iRing zou werken, totdat Tim Cook die geruchten tijdens een interview in januari weglachte. Toch is er wat te zeggen voor een ring in plaats van een groot horloge met kleurenscherm — als de vermeende iWatch zich inderdaad zo laat omschrijven. Een ring is immers kleiner en dus minder opvallend dan een horloge.

Ringly laat zien wat een smart ring kan doen. De 18 karaats goud verguldde ring met steen heeft een modern trucje: de ring trilt en geeft licht in geval van een notificatie. Tegenvaller is daarbij misschien het licht: het is jammer genoeg namelijk niet de steen die oplicht. In plaats daarvan zit er een lampje aan de zijkant van de ring. Wel licht dat lampje op in verschillende kleuren, zodat jij weet van welke app of welk persoon je een bericht hebt gekregen.

Bij Ringly hoort een app voor Android en iOS waarmee je precies kan instellen welke van vijf kleuren je bij welke notificatie wilt zien. En welk trilpatroon de ring vibreert, er is keuze uit vier patronen. Er zijn vier ringen, met stenen van onyx, saffier, maansteen en emerald. Die kosten in de pre-order 145 dollar, eenmaal uitgebracht kost Ringly 195 dollar.

De ring wordt in de herfst van dit jaar verzonden. Misschien wel de handigste functie: Ringly trilt wanneer de bluetooth-verbinding met je smartphone wordt verbroken. Nooit meer je telefoon ergens laten liggen.

iWatch-concept: iOS op een rond schermpje

Simpel en tijdloos: is dit hoe de smartwatch eruit moet zien?

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl