Ga naar de inhoud
Tech

Kleinste draadloze oordopjes laden op in je zak

<p><strong>Waarom zijn draadloze oordopjes geen succes? Omdat het opladen zo moeilijk was. Earin maakt het makkelijk.</strong></p>&#13;

Sommige ideeën op Kickstarter zijn zo ontzettend voor de hand liggend dat het verbazend is dat niemand anders eerder op het idee was gekomen. Earin is zo’n briljant idee. De draadloze oordopjes zijn ontwikkeld door oud-medewerkers van Nokia en Sony Ericsson en verbinden net als andere draadloze koptelefoons via bluetooth 3.0 en 4.0 met je telefoon.

Ook de batterijduur is gelijk aan andere draadloze oordopjes, na drie uur constant luisteren is de koek wel op. Wat is er dan zo bijzonder aan Earin? De oplader. Geen gehannes met snoertjes, maar stijlvol opladen in de bewaarcapsule die je makkelijk in je tas of broekzak steekt. Die capsule laadt je thuis op, waarna de Earin-oordopjes in je zak in de capsule opladen, en je ze ook nog eens minder snel kwijtraakt.

Die beperkte batterijduur blijft het grote nadeel van de draadloze doppen, maar de manier waarop Earin het heeft opgelost is de slimste tot nu toe. Toch zit langer dan drie uur achter elkaar muziek luisteren er met Earin niet in. Bellen trouwens ook niet: de doppen hebben geen microfoon. Ook geen knoppen trouwens, zoals veel oordropjes die je bij je telefoon krijgt wel hebben.

Toch blijkt het voor veel mensen het afwegen waard: Earin werd gisteren met een streefbedrag van 179.000 pond op Kickstarter gezet, en heeft dat nu al zo’n beetje dubbel binnen. Je hebt no 36 dagen de kans om Earin te backen, wat je 119 pond kost (zo’n 150 euro). Niet veel duurder dan de doorsnee bedrade in-ear-koptelefoon, en de geluidskwaliteit van Earin is volgens de makers bovengemiddeld. De doppen worden vanaf januari volgend jaar geleverd, al zou dat gezien het succes weleens wat langer kunnen duren. Dat zou immers niet voor het eerst zijn met Kickstarter-successen.

Crowdfunding is een mooi woord voor ‘levertijd een jaar’

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl