Ga naar de inhoud
Tech

Apple zoekt Nederlander om Siri onze taal te laten spreken

<p><strong>Een Nederlandstalige Siri komt er aan. Want Apple zoekt een Nederlandse taalexpert.</strong></p>

Apple introduceerde in 2011 Siri, de intelligente assistant die ‘gewone’ spreektaal op je iPhone of iPad begrijpt en terug praat. Siri heeft zich echter tot nu toe beperkt tot Engels, Duits en Frans. Nu lijkt het erop dat we over niet al te lange tijd ook in de Nederlandse taal van Siri gebruik kunnen maken. iPhoneclub vond namelijk een vacature voor een Nederlandse Siri-engineer die onderdeel wordt van het Siri-team in Santa Clara. Dat team moet Siri nieuwe talen leren begrijpen en spreken.

Machine-learning

Je moet wel wat in huis hebben om kans te maken op deze baan. Uiteraard moet je vloeiend Nederlands spreken. Bovendien moet je niet alleen een goede programmeur zijn maar ook de nodige ervaring in machine-learning, natuurlijke taalverwerking en aanverwante onderwerpen hebben.

Wanneer Siri precies in Nederland beschikbaar komt is niet bekend. Hopelijk hoeven we er nu niet meer jaren op te wachten. Immers, Nederlandse spraakherkenning in bijvoorbeeld de iOS Google Search-app werkt indrukwekkend goed en dat is al geruime tijd mogelijk.