Tech

Dit zijn de Android Wear-horloges van Samsung en LG

25 juni 2014 21:48 Aangepast: 28 april 2018 07:16

<p><strong>LG's G Watch en Samsungs Gear Live zijn nu te koop in de eerste landen. De Moto 360 volgt binnenkort. En zo zien ze er alle drie uit.</strong></p><p></p>

De LG G Watch zat er al aan te komen en is woensdag officieel bekendgemaakt en verkrijgbaar in de eerste landen. Hij heeft een 1,65 inch ips-touchscreen, 1,2 Ghz chip en 4GB flashopslag. Het scherm staat altijd aan, zodat altijd de tijd is te checken. Het horloge is stof- en waterdicht: je kan er een half uur tot 1 meter onder water gaan.

De G Watch is beschikbaar in zwart en wit met goud. Hij is te personaliseren met elk standaard horlogebandje van 22 mm. LG maakt binnenkort meer informatie bekend over de Nederlandse introductie van de smartwatch. In de VS kost de G Watch 229 dollar.

Samsungs Gear Live verschilt qua specs niet veel, maar is wel iets goedkoper: 199 dollar. Hij heeft een 1,63 inch super-amoledscherm, en ook een 1,2 Ghz-chip en 4GB opslag. De schermresolutie is met 320x320 iets beter dan die van de LG G Watch (280x280), maar de Gear Live heeft een iets kleinere accu dan de LG-rivaal. De verschillen zijn klein. Het Samsung-horloge is ook stof- en waterdicht.

Moto 360

De ronde Moto 360 van Motorola komt pas later deze zomer beschikbaar. De prijs is dus nog niet bekend. Maar er was al wel een vroeg model te zien tijdens het Google-event. Volgens de eerste bloggers die hem in handen hebben gehad is de Moto 360 de mooiste van de drie eerste Android Wear-apparaten. Maar dat is een kwestie van smaak.

moto 360 hands on wrist pols

Samsung Gear Live

LG G Watch

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van