Tech

Knip en vouw zelf een 'Oculus Rift van karton'

27 juni 2014 15:05 Aangepast: 28 april 2018 07:16

<p><strong>Geinig van Google: een 'virtual reality'-bril van karton waar je je smartphone in kan schuiven. Ook zelf te maken.</strong></p><p></p>

Het klinkt allemaal als een gebbetje maar het is serieuzer dan je denkt. Het alternatief van Google op de Oculus Rift (gekocht door Facebook voor 2 miljard) is een kartonnen smartphonehouderbril. De Cardboard bestaat uit een paar lenzen, magneten, klittenband en natuurlijk stukjes uitgesneden karton. Knippen, plakken, vouwen, telefoon erin schuiven en klaar.

Natuurlijk weet Google dat ze de VR-briloorlog, als het ooit oorlog wordt, met het kartonnetje niet gaat winnen, maar het wil hiermee laten zien dat het voor iedereen toegankelijk is. Google heeft ook de VR Toolkit gelanceerd, waarmee applicaties gemaakt kunnen worden.

En waarom ook niet?
Nu de acceleratormeters in de toestellen steeds beter en beter worden, kan het werken. Misschien is het nog wat vroeg (het heeft ook jaren geduurd voordat de eerste camera in een telefoon kwam) maar het zet zeker aan het denken.

Google heeft op de Cardboard-website de instructies voor het maken van de bril gegeven. Geen zin in knutselen? Bij Dodocase koop je de bril voor 19 dollar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van