Ga naar de inhoud
Tech

HEMA laat je ook 3D-geprinte beeldjes van jezelf maken

<p><strong>Op Bright Day kon 't al, nu ook bij HEMA: een 3D-geprint beeldje van jezelf door je in te laten scannen.</strong></p><p></p>

Op Bright Day 3 in mei kon je 't ook al bij twee bedrijven laten doen: in 3D gescand worden om daarna een miniatuurversie van jezelf te kunnen 3D-printen. Dat gaat de HEMA nu ook aanbieden. Althans, in één HEMA-winkel in Amstelveen. Als proef van een paar dagen is er daar een zogeheten Scanlounge in de winkel.

Dat is een fotogrammetrie scaninstallatie, waarmee met 68 camera's de opname van je gehele lichaam wordt gemaakt. Deze beelden worden omgezet naar een 3D-bestand in kleur. Daarvan wordt een 15 cm hoog beeldje van jezelf geprint met gipspoeder en bindmiddel. Dat gebeurt overigens elders, niet in de winkel. Met inkjet wordt het beeldje van kleur voorzien. Een beeldje laten maken kost vanaf 59 euro.

Voetje met of zonder HEMA-logo

De 3D-scans zijn voorlopig alleen te maken op 3, 4 en 5 juli. Kopers krijgen direct een link naar een foto die in 360-graden is te bekijken. Het beeldje wordt geleverd op een voetje met of zonder Hema-logo. Levering is na 3 a 4 weken. "De mogelijkheden van 3D-printen sluiten naadloos aan bij het uitgangspunt om gepersonaliseerde producten beschikbaar te maken voor iedereen", stelt HEMA in een persbericht.

Ook al sieraden en telefoonhoesjes 3D-printen

HEMA startte onlangs al met het aanbieden van gepersonaliseerde 3D-geprinte sieraden, zoals kettingen en armbanden, en 3D-geprinte telefooncases. Bij die producten kan je zelf letters, tekens, kleuren en materialen instellen.