Tech

Dieven gepakt na weggooien piepende iPhone en iPad

01 juli 2014 16:24 Aangepast: 28 april 2018 07:16

<p><strong>Twee Amsterdammers zijn opgepakt nadat ze een piepende gestolen iPhone en iPad uit het raam hadden gegooid.</strong></p>

Als je iPhone of iPad kwijt bent, kan je via de Find My iPhone-functie van iCloud een alarmsignaal afspelen om de dief (of heler) te pesten en op te roepen het apparaat terug te brengen. Dat harde, piepende geluid kan zelfs tot de arrestatie van de vermeende dieven leiden, zo bleek maandag in de Amsterdamse Oosterparkbuurt. Doordat ze bang werd van het piepen van de gestolen iPhone en iPad, gooide een vrouw de twee gejatte toestellen het raam uit, de tuin onder het huis in.

Maar daar vlakbij liepen al agenten rond die de locatie van de gestolen toestellen hadden getraced, en dus wisten dat de iPhone en iPad in de buurt waren. De agenten gingen het huis binnen en hielden een 36-jarige vrouw en 40-jarige man aan, meldt de politie. Ze konden meteen mee naar het bureau en zijn daar vastgezet.

De iPhone en iPad waren eerder op de dag gestolen, toen de tas waar ze in zaten bij een pinautomaat werd neergezet en werd meegenomen. De eigenaar gaf de politie zijn iCloud-inloggegevens van iCloud, zodat de locatie was te achterhalen. De vrouw zei dat ze de iPhone en iPad had gekregen van iemand van wie ze nog geld zou krijgen. Ze zou bang zijn geworden van het harde alarmsignaal en de toestellen daarom het raam uit hebben gesmeten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore