Tech

Slim peertje geeft je plantjes water terwijl jij op vakantie bent

31 juli 2014 11:00 Aangepast: 28 april 2018 06:45

<p><strong>Het in Zandvoort ontwikkelde designstuk Waterworks geeft de plantjes water als jij daar geen tijd voor hebt.</strong></p>&#13;

Geen zin om de buurman de sleutel te geven om je plantjes water te geven? Ook voor wie zelf een notoire vergeter van de gieter is, biedt Waterworks een mooi object om je plantje precies de hoeveelheid water te geven die goed voor hem is.

Waterworks ziet eruit als een glazen peertje met een gat erin dat wordt afgesloten door een kurk. De schroefdraad is vervangen is door een stenen kegel. Die staak steek je in de grond, het peertje vul je via de kurk met kraanwater. Omdat de staak gemaakt is van poreus steen, namelijk terracotta dat je kent van bloempotten, trekt het steen het water langzaam de aarde in. Je hoeft zelf alleen maar te zorgen dat de peer vol blijft, Waterworks doet de rest.

Het slimme van het gebruik van terracotta is dat je hoe snel het water de grond in wordt gelaten, behoorlijk precies kunt reguleren. “De waterbehoefte van planten is niet altijd hetzelfde. Er zijn terracotta staken beschikbaar met glazuur tot verschillende hoogtes: naarmate het geglazuurde oppervlakte groter is, is een kleiner gedeelte van de staak poreus, wat er voor zorgt dat het water minder snel door de wand trekt.” legt House of Thol dat het hydratatiesyteem bedacht uit.

Een Waterworks systeem koop je al of niet met verschillende groottes glazuur. Het kleinste setje kost 35 euro en is vanaf 16 augustus leverbaar. Wat er allemaal aan vooraf ging, zoals een crowdfundcampagne, hoe de kegels de pottenbakkerij in gaan, wat de fotograaf deed, is te lezen op het blog van House of Thol.

Thomas Linssen en Jana Flohr van het Zandvoortse House of Thol maakten eerder een prachtige badkuip met geintegreerde fauteuil zodat je eindelijk eens echt lekker in bad zit.


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore