Ga naar de inhoud
Tech

Wasmachine kapot? Skype met een monteur

<p><strong>Op MonteurOpAfstand.nl kan je hulp inschakelen van monteurs via Skype of FaceTime.</strong></p>

Je kent het wel. Zit je al een week tussen de stinkende hardloopspullen omdat je wasmachine kapot is, komt de monteur eindelijk en is-ie binnen één minuut klaar. "Zo, meneertje, de volgende keer gewoon even uw zeepbakje checken, hè." Adios, monteur, hier is al mijn spaargeld.

Daar wil de startup MonteurOpAfstand.nl een stokje voor steken. Je gaat naar de site, kijkt welke monteur beschikbaar is en videobelt hem via Skype of FaceTime. Toen ik het zojuist probeerde, kreeg ik geen Hans, Theo, Frans of Jan te pakken, maar in dat geval kan je een bericht achterlaten zodat Hans, Theo, Frans of Jan je terugbelt.

Daarna kan het drie kanten op

Eenmaal de beste man aan de lijn, zijn er drie mogelijke uitkomsten: of de monteur helpt met het verhelpen van het kleine euvel, of je maakt een afspraak zodat hij langs kan komen, of hij adviseert nieuw witgoed te kopen.

Gratis

Voorlopig is de dienst gratis, uiteindelijk zal maximaal een kwartier hulp ongeveer 10 euro gaan kosten. Ook is de dienst op dit moment nog beperkt tot de rehabilitatie van witgoed.