Tech

Paypal komt met achteraf betalen in Nederland

26 augustus 2014 20:12 Aangepast: 28 april 2018 06:14

<p><strong>Nederlanders kunnen binnenkort via Paypal achteraf betalen. Geld wordt dan pas afgeschreven na ontvangst van producten. </strong></p><p></p>

Paypal gaat in Nederland 'achteraf betalen' aanbieden. Daarmee gaat het geld pas van je rekening af als de door jouw gekochte producten zijn ontvangen. De verkopende partij krijgt wel direct het geld. De optie volgt later dit jaar kwartaal, kondigde Paypal-manager Eelco van Wijk aan tijdens een presentatie in het Californische San Jose.

Achteraf betalen is in eerste instantie alleen beschikbaar voor de meest actieve consumenten en wordt uiteindelijk aangeboden aan alle Nederlandse gebruikers, vertelde Van Wijk. Nederland is het derde land ter wereld na de VS en Spanje waar Paypal achteraf betalen aanbiedt. "In Spanje is dit model al heel succesvol."

Later dit jaar voegt Paypal ook ondersteuning voor Bluetooth-beacons in winkels toe. Daarbij worden Paypal-gebruikers die een bestelling komen ophalen automatisch herkend als ze de winkel inlopen. Ook kunnen consumenten in de winkel via de beacons aanbiedingen ontvangen op hun smartphones.

Sinds kort is het in Nederland ook mogelijk om direct met de Paypal-app te betalen in horecazaken. Daarvoor werkt Paypal samen met MyOrder.

Nederlanders kopen steeds meer in China

Paypal deelde ook data over waar Nederlandse gebruikers producten bestellen buiten het eigen land. Op de eerste plaats staat Amerika, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Daarna komen opvallend genoeg China en Hong Kong op plekken 4 en 5. "Dus meer Nederlanders kopen producten online in China dan in bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje", aldus Van Wijk. Paypal-gebruikers kopen het vaakst electronica. Erg in opkomst zijn volgens Van Wijk de sectoren reizen en mode.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van