Tech

Rabobank laat je met Android-app betalen in winkels

08 september 2014 17:11 Aangepast: 28 april 2018 06:14

<p><strong>De Rabobank kondigt zijn Android-app voor 'contactloos betalen' met NFC aan.</strong></p><p></p>

Met de Rabo Wallet-app wordt het mogelijk om met smartphones met NFC betalingen te doen. De Android-app komt 'binnenkort' beschikbaar via de Google Play Store, maar in eerste instantie alleen voor Samsungs Galaxy S4 en Galaxy Note 3.

De bank wil namelijk eerst elk smartphone-model testen op de veiligheid. "We zouden willen dat dat proces sneller kon, maar we willen zeker weten dat klanten veilig met hun mobiel kunnen betalen. Daarom beginnen we met de toestellen die nu geschikt zijn en breiden dat steeds verder uit", zegt Rabobank-manager Ron Droste.

NFC-pinpassen

Betalen gaat door het toestel simpelweg bij de terminal in de winkel te houden. Dat werkt vergelijkbaar als met de pinpassen van ING en ABN Amro die sinds kort ook over een NFC-chip beschikken (de Rabobank-passen nog niet). Voor bedragen tot 25 euro is geen pincode nodig.

GPS-aanbiedingen

De Rabo Wallet-app laat je ook je banksaldo checken en er zijn klantenkaarten mee te bewaren. Het is mogelijk om aanbiedingen op basis van de locatie te ontvangen. Later komt er ook de mogelijkheid om kassabonnen te bewaren en zijn creditcards toe te voegen. Gebruikers moeten 18 jaar of ouder zijn en een betaalpakket of studentenpakket bij de Rabobank hebben. De app is in de eerste fase beschikbaar voor honderdduizend klanten.

iPhone 6 krijgt ook NFC

NFC kan als betaalmethode de komende tijd na jaren wachten gaan doorbreken. De meeste Android-toestellen hebben al NFC aan boord, maar ook de nieuwe iPhone zou de benodigde chip bevatten. Volgens Amerikaanse media voegt Apple NFC-ondersteuning toe aan de iPhone 6, die waarschijnlijk dinsdagavond wordt aangekondigd.

Onder meer McDonalds en de Disney Stores zijn in de VS al bezig om hun betaalsystemen gereed te maken voor NFC en de iPhone 6.


bekijk op youtube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van