Tech

Apple Watch: deze vraagtekens zijn er nog

10 september 2014 15:02 Aangepast: 28 april 2018 06:14

<p><strong>Welke vragen over de Apple Watch zijn nog onbeantwoord?</strong></p><p></p>

Lees ook: Apple Watch verschijnt begin 2015 in drie versies

Apple presenteerde na maanden van geruchten dinsdagavond zijn Apple Watch. Hij heeft een vierkant touchscreen, fraaie afwerking met draaiknopje aan de zijkant, en is te personaliseren: drie versies, twee formaten, allerlei bandjes. Je bedient de nieuwe user-interface met een drukgevoelig touchscreen. Hij is alleen spatwaterdicht, dus ga er niet mee douchen of zwemmen. Maar meerdere zaken zijn nog onduidelijk.

Wat is de accuduur?

Erg belangrijk bij een horloge: hij lang kan je hem om hebben totdat hij weer aan de lader moet? Elke nacht zoals bij de iPhone? Dat is niet duidelijk. Apple deed geen uitspraken over de batterij. De accuduur is bij andere smartwatches met kleurenschermpjes ook een zwak punt, langer dan 2 dagen halen ze meestal niet. Ook is onbekend of het scherm continu aanstaat, zoals bij sommige Android Wear-horloges.
Update 18:30 - Bronnen binnen Apple zeggen tegen Re/code dat we geen rekening moeten houden met een accuduur van langer dan een dag. "We verwachten dat mensen hem elke nacht zullen opladen."

Specs: scherm, chip en meer

Alle technische specificaties zijn nog niet openbaar. De prototypes die de pers mocht proberen dinsdagavond draaiden demo-software. Zo is niet duidelijk of het schermpje nu oled of lcd is. Oled ligt voor de hand, maar het is wachten op de bevestiging. Ook details over de speciale chip en het opslaggeheugen ontbreken nog.

Notificaties

Er resteren ook vragen over de iPhone-notificaties op het horloge. Hij kan alle notificaties weergeven op een standaard manier en app-ontwikkelaars kunnen ook nog extra acties toevoegen, die direct vanaf het schermpje van de Watch zijn te doen. De Watch krijgt ook een notificatiecentrum, maar hoe je op het horloge zelf bepaalde notificaties kan filteren, moet Apple nog toelichten. De vraag is bijvoorbeeld of het mogelijk wordt om sommige notificaties wel op de iPhone en niet op de Watch te laten verschijnen, of andersom.

Hoe duur worden die luxere versies?

349 dollar kost het goedkoopste model, die met roestvrij staal en het simpelste bandje. Maar hoeveel meer de Sport-versie en de luxe Edition gaan kosten, zeker in combinatie met de verschillende chique bandjes, is nog niet duidelijk.

En wanneer komt ie naar Nederland?

Ook dat is nog niet bekend. Jammer is bovendien dat Siri, ook belangrijk op de Apple Watch, nog altijd geen Nederlands spreekt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van