Tech

Wat als de Apple Watch rond zou zijn?

11 september 2014 14:27 Aangepast: 28 april 2018 06:14

<p><strong>De Apple Watch heeft een vierkant scherm gekregen, geen rond scherm zoals sommigen hoopten. Hoe zou dat eruitzien?</strong></p>

Met luxe materialen als saffierglas, gepolijst staal en zelfs goud, en verschillende fraaie bandjes is de Apple Watch wat meer als mode-item in de markt gezet dan de gemiddelde smartwatch. Toch hadden sommige mensen liever een exemplaar met een rond scherm gezien, zoals de Moto 360 van Motorola. Ontwerper Alcion slingerde Photoshop aan, waardoor we nu weten hoe een ronde Apple Watch eruit zou zien.

In één woord: prachtig. In twee woorden: vooralsnog onmogelijk. Alcion heeft geen rekening gehouden met de componenten die in het horloge zitten. Dat zal direct ook de reden zijn waarom Apple voor een vierkant model is gegaan. De ronde Moto 360 is namelijk twee keer zo groot dan de Apple Watch, qua volume. Bovendien is het scherm van de Moto 360 niet helemaal rond; onder in beeld zit een zwart balkje van waaruit het scherm wordt aangedreven.


Rond, inclusief digital crown en vriendenknop in de rand

Maar technologie kan altijd kleiner, dus over één, twee of drie jaar is een ronde Apple Watch met de dikte van een normaal horloge best mogelijk. Op de renders van Alcion is in ieder geval te zien dat de interface van Apple er behoorlijk klaar voor is. Het beginscherm met apps zou prima op een rond scherm kunnen, net als veel van de wijzerplaten en apps als de stappenteller en de messenger.

Wie een kijkje neemt op de Watch-pagina van Apple zelf, ziet echter dat veel knoppen juist in de hoeken zitten. Een groot deel van de interface rekent juist op een vierkant scherm, omdat je simpelweg meer dan alleen een klok in beeld hebt. Toch zou ik me kunnen voorstellen dat Apple ook daar een mouw aan zou kunnen passen. De Apple Watch is meer dan welk Apple-product dan ook als fashion-item gepresenteerd. En bij mode hoort diversiteit. Oh, en de nieuwe inductie-magneetlader voor bij de Apple Watch? Rond…


De sensors aan de achterkant zitten in een ronde schijf

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van