Tech

Da's snel: Apple werkt aan nieuwe Watch met meer sensoren

12 september 2014 12:23 Aangepast: 28 april 2018 06:14

<p><strong>Je kunt de Apple Watch pas begin 2015 kopen, maar Apple werkt alweer aan een een opvolger, met meer sensoren.</strong></p><p></p>

Afgelopen dinsdag presenteerde Apple zijn eerste smartwatch: de Apple Watch. De eerste gedachte die door mijn hoofd spookte na de kenmerkende woorden 'we have one more thing': hij is vierkant. En vrij fors. En de interface ziet er vooralsnog niet zo gelikt uit als Android Wear. Maar dat gaat de komende jaren alsmaar verbeteren. Wordt 'ie rond? Dat hoop ik. Krijgt 'ie meer sensoren om de gezondheid te meten? Dat sowieso.

Volgens persbureau Reuters, dat al eerder meldde dat de nieuwe iPhone in twee modellen komt en vroegtijdig juiste informatie over de Apple Watch naar buiten bracht, werkt Apple al aan de opvolger van zijn smartwatch. En terwijl dat vrij logisch is, meldt Reuters dat de volgende Apple Watch meer sensoren krijgt om de gezondheid van de drager te meten.

Op dit moment kan de Apple Watch alleen de hartslag en dagelijke activiteiten meten - een eigenschap van vrijwel alle smartwatches. Eerder gingen geruchten over een sensoren om het bloedsuikerspiegel en de bloeddruk te meten. Die zitten niet in de huidige Apple Watch.

Bronnen van Reuters vertellen dat Apple de eerste smartwatch juist expres niet te veel op gezondheid heeft gericht. Dit om te voorkomen dat autoriteiten zich te veel gaan mengen in de discussie rondom de medische doeleinden van de smartwatch, zoals het bijhouden van het bloedsuikerspiegel. Dit zou de goedkeuring en daarmee ook de verkoop kunnen vertragen of helemaal kunnen tegenhouden.

Het is logischerwijs nog onduidelijk wanneer de nieuwe Apple Watch op de markt verschijnt. De eerste smartwatch is vanaf begin 2015 te koop voor een prijs die begint bij 349 dollar. We zijn alvast benieuwd hoe zijn opvolger gaat heten. De Apple Watch 2? The All New Apple Watch? De Apple Watch Air? De Apple Watch (2016)? Hopelijk wordt die keer geen U2-album door onze strot geduwd.

Lees ook

Apple Watch: deze vraagtekens zijn er nog

Commentaar: Apple maakt zonder 'i' een nieuwe start

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van