Tech

Te oud voor Facebook: 113-jarige moet liegen over leeftijd

14 oktober 2014 13:03 Aangepast: 28 april 2018 05:43

<p><strong>Facebook doet nog weleens moeilijk over naam en leeftijd, maar dat je ook te oúd kan zijn voor het netwerk wisten we niet.</strong></p>

Facebook lag de afgelopen jaren onder vuur omdat het sociale netwerk eist dat je de naam gebruikt die in je paspoort staat. Dat stuitte verschillende mensen tegen de borst die bijvoorbeeld een artiestennaam gebruiken, of om een andere reden niet hun geboortenaam op Facebook willen zetten. Dragqueens bijvoorbeeld, die van Facebook verbannen werden omdat ze hun artiestennaam op hun persoonlijke profiel gebruiken.

Facebook bood die gebruikers twee weken nog excuses aan. Nu blijkt dat ook weer niet goed is als je wél netjes opgeeft wat er in je paspoort staat. Het overkwam de Amerikaanse Anna Stoehr, geboren in 1900. Ondanks dat ze de 114 jaar nadert, is nog verrassend bij de tijd. Met haar iPad belt ze naar oude bekenden en nieuwe vrienden over de hele wereld.

Ik ben er nog
Die vrienden maakt ze op Facebook, maar dan wel onder een profiel waar ze ‘slechts’ 99 jaar is. Dat is de maximale leeftijd die je blijkbaar mag gebruiken op Facebook. Maar Anna wil goed vooruit kunnen op haar iPad en dus heeft ze Mark Zuckerberg een brief geschreven. Wel met een typemachine, en met de simpele woorden ”I’m still here”.

Anna krijgt haar gadgets en uitleg hoe ze die moet gebruiken via Joseph Ramireza, een telefoonverkoper. Hij verkocht eerst een smartphone aan Anna’s zoon Harlan, met 85 ook niet bepaald de jongste. Toen Harlan vertelde dat zijn moeder ook ook wel geïnteresseerd was in techniek, moest de telefoonverkoper er meer van weten. Ondertussen maakt heeft de 113-jarige Anna nu Facetime-gesprekken met nieuwe vrienden uit Duitsland.

Lees ook: Dragqueens woest op Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van