Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Eet verstandig: gebruik een ETE-bord

20 oktober 2014 15:08 Aangepast: 28 april 2018 05:43

<p><strong>Zijn je ogen groter dan je maag? Wellicht biedt dit 'ETE bord' de oplossing voor het nemen van de juiste porties.</strong></p><p></p>

Het ETE-bord helpt om gebalanceerd te eten. Daar heb je geen app of gadget voor nodig, een bord met lijntjes is genoeg. De Nederlandse ontwerper Annet Bruil maakte het bord. "Veel mensen hebben problemen met porties, terwijl ze gezonder moeten eten", zegt ze tegen Co.Design. "En zelfs als ze weten dat 200 gram groente per dag nodig is, dan weten ze niet hoe dat er op het bord uit moet zien."

Porties

Het ETE bord is met verschillende kleuren lijntjes verdeeld in secties, waarmee je precies kan zien hoe groot de porties groente, proteïne en aardappelen, pasta of rijst moeten zijn om gebalanceerd en genoeg te eten volgens Nederlandse richtlijnen. Op het bord is rekening gehouden met voedsel dat overlapt in categorieën, dankzij een mix-sectie.

Maaltijden

Als de vakjes gevuld zijn, heb je een maaltijd die precies goed is. Schep dan ook niet een tweede keer op. Eten werkt voor een deel psychologisch: een vol bord is een vol bord. Stap over naar een kleiner bord en je gaat minder eten. Het ETE-bord moet in elke verhouding kloppen en is bij elke maaltijd te gebruiken.

Via de website zijn de borden te bestellen voor 24,50 euro per stuk. De Engelstalige borden waren zo populair dat ze al uitverkocht zijn, maar de Nederlandstalige zijn er nog.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore