Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Google laat gebruikers veilig inloggen met usb-stick

22 oktober 2014 12:00 Aangepast: 28 april 2018 05:43

<p><strong>Als alternatief op twee-staps-verificatie komt Google nu met een fysieke beveiligingssleutel.</strong></p>&#13;

Google doet gebruikers al een tijdje de aanbeveling om twee-staps-verificatie in te schakelen. Dat is simpelweg veiliger dan je account alleen met een wachtwoord te beveiligen, want wachtwoorden zijn te kraken. Met twee-staps-verificatie wordt een eenmalige inlogcode gegenereerd en naar je telefoon gestuurd, zodat alleen jij toegang hebt tot je account.

U2F

Vanaf nu biedt Google nog een andere manier om veilig in te loggen: de beveiligingssleutel. Dat is een usb-stick die werkt met de Universal 2nd Factor(U2F0)-standaard van de FIDO Alliance. Dit versimpeld en versterkt het inloggen met twee-staps-verificatie.

Phishing tegengaan

Met de beveiligingssleutel hoeven gebruikers geen code meer in te typen, maar is het inpluggen van de usb-sleutel genoeg. Google controleert vanzelf of de site die om je inlog vraagt authentiek is. Daarmee moet volgens Google phishing worden tegengegaan.

Twee-staps-verificatie

De usb-stick werkt alleen met laptops en desktops (en sommige tablets). De stick moet werken met de U2F-standaard. Google geeft suggesties waar je die kan kopen. Ook is Chrome 38 of nieuwer vereist. Gebruik je een andere browser of wil je inloggen op je mobiel, dan blijft twee-staps-verificatie de beste optie voor het beveiligen van je account.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore