Tech

Snapchat laat zien hoe we straks gaan betalen

19 november 2014 01:17 Aangepast: 28 april 2018 05:12

<p><strong>Amerikanen kunnen met Snapcash van Snapchat makkelijker dan ooit geld naar elkaar overmaken. En zo doen we het straks allemaal.</strong></p>

Snapchat heeft in samenwerking met betaalbedrijf Square de betaaldienst Snapcash aangekondigd. Bekijk de briljant gestoorde reclamevideo en je begrijpt hoe simpel digitaal betalen kan zijn. Veel nieuwe digitale betaaloplossingen gaan namelijk over dingen kopen bij winkels, of die nou online of offline zijn. Paypal heeft online shoppen makkelijker gemaakt, diensten als Apple Pay zijn veelbelovend voor simpel snel en veilig winkelen in fysieke fysieke winkels.

Maar geld aan elkaar overmaken is nog altijd veel ingewikkelder dan één van je vrienden een tientje overhandigen. Niet met Snapcash. Je opent een schatgesprek, tikt in het tekstvenster enkel een dollarteken gevolgd door een bedrag en de verzendknop verandert in een betaalknop. Een druk op die knop en het bedrag wordt overgemaakt. Makkelijker kan ik me haast niet voorstellen, behalve dan dat je je rekening nog wel aan Snapchat moet koppelen.

Maar wat wil het geval? Als het even meezit heb je vanaf 2016 aan je telefoonnummer of e-mailadres genoeg. Het grote voordeel van dat zo gehate IBAN-nummer moet namelijk nog worden doorgevoerd. Naar verwachting kunnen we vanaf 2016 namelijk ons rekeningnummer koppelen aan een telefoonnummer, e-mailadres of zelfs naam.

Makkelijker, maar wel straks pas
Zo kan je staks dus mensen betalen door een bedrag naar ze te sms’en of te mailen. Geen rekeningnummers onthouden, niet afhankelijk van één of andere betaaldienst maar gewoon via je huidige bank. En door die IBAN werkt het nog internationaal ook. Zoveel makkelijker dan die hele IBAN onthouden. Maar waarom hebben we ’m dan nu al? Nou, de Nederlandse bank is vergeten om uitstel aan te vragen bij Europa. Echt waar. Eigenlijk hadden we de overstap kunnen uitstellen tot deze handige methode er daadwerkelijk is. Even wachten nog dus.

Uit Bright Ideas: De toekomst van betalen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van