Tech

Met tienduizenden op de eerste rij bij TEDx dankzij VR

28 november 2014 07:03 Aangepast: 28 april 2018 04:41

<p><strong>Vandaag is TEDx Amsterdam en al past niet heel de wereld in de Stadsschouwburg, met VR zit je toch op de eerste rij.</strong></p>

Oh oh, Virtual Reality, waar gaat het eindigen met je? Eerst was je foetsie, dood, niemand kom je meer luchten of zien, je was aan de goden overgeleverd. Maar toen schoot de Oculus Rift naar de hemel op Kickstarter en kwam hij je halen uit het hiernamaals van verloren gadgets. Je bent helemaal terug en sterker dan ooit.

TEDx
Ook op TEDx Amsterdam dit jaar. Via de superbudget kartonnen VR-bril Google Cardboard (waar je je Android-telefoon gewoon voorin schuift als VR-scherm en daarna de TEDx-app download) kan iedereen er toch een beetje bij zijn vandaag. Ook als je niet bij de 'invitation only' hoort, want zonder uitnodiging kom je er mooi niet in.

En het programma? Onder andere ex-Eurocommissaris Neelie Kroes, Getting Things Done-icoon David Allen en acteur Kees Hulst met het verhaal van HIV-strijder en MH17-slachtoffer Joep Lange. De livestream is in de lucht vanaf 09.30 uur tot 18.00 uur, ook voor mensen die liever in de aardse werkelijkheid willen blijven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van