Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Krijgen we een energierevolutie dankzij grafeen?

28 november 2014 08:33 Aangepast: 28 april 2018 04:41

<p><strong><strong>Onderzoekers van de Manchester University denken dat het kan.</strong></strong></p> <p></p>

Grafeen blijft maar verbazen. Nu hebben onderzoekers aan de Manchester University weer ontdekt dat het extreem sterke materiaal een zwakke plek heeft die in de toekomst mogelijk voor een energierevolutie kan zorgen.

Terwijl grafeen geen gassen of vloeistoffen doorlaat, kunnen protonen het materiaal wel makkelijk passeren, zo ontdekten de onderzoekers uit Manchester tot hun eigen verrassing. “Deze ontdekking opent de deur voor allerlei veelbelovende toepassingen van grafeen bij de winning van schone energie”, verklaart Marcelo Lozada-Hidalgo, één van de betrokken onderzoekers.

De nieuw ontdekte eigenschap van grafeen maakt het materiaal onder meer interessant voor toepassingen in brandstofcellen op basis van waterstof, schrijven de wetenschappers in het tijdschrift Nature.

De efficiency van waterstofbrandstofcellen zou enorm kunnen verbeteren door grafeen als membraan te gebruiken. Bij de membranen die nu in brandstofcellen worden gebruikt, is er constant sprake van lekkage van de gebruikte brandstof. Grafeen zou dat probleem kunnen verhelpen, denken de onderzoekers.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore