Tech

Magische spiegels: zo pas je straks virtueel kleding in winkels

28 november 2014 14:01 Aangepast: 28 april 2018 04:41

<p><strong>eBay heeft een nieuw project: interactieve spiegels in kledingwinkels, voor makkelijker passen en kopen.</strong></p><p></p>

eBay heeft als één van de eerste webwinkels flink bijgedragen aan de moeilijke situatie waar ouderwetse fysieke winkels in verkeren. Opvallend genoeg werkt eBay nu met zulke winkels samen om het gemak van online winkelen tastbaar te maken. In New York en San Francisco werkt eBay samen met kledingontwerper Rebecca Minkoff aan slimme winkels.

Touchscreen

Die winkels worden volgehangen met 'magische spiegels'. Een beetje zoals in Sneeuwwitje, maar iets moderner. Je kan nog gewoon ouderwets rondkijken in de winkel, waar alleen de nieuwste of meest opvallende artikelen fysiek aanwezig zijn. De rest bekijk je via die spiegel, die ook dienst doet als touchscreen.

Op die spiegel geef je door welke kleding je wilt passen, en vervolgens krijg je een push-bericht op je telefoon als een medewerker alles voor je naar het pashokje heeft gebracht. Geen gesleep meer met stapels kleding in verschillende maten of kleuren.

In het pashokje hangt weer zo'n magische spiegel. Daarmee kan je de belichting van het hokje aanpassen om verschillende lichtomstandigheden te simuleren. Wil je een kledingstuk in een andere maat of andere kleur proberen, hoef je dat alleen maar via het scherm door te geven. Een medewerker brengt de spullen gewoon naar je hokje. Je hoeft dan niet eens door te geven wat je aan hebt: alle kleding is voorzien van een rfid-tag en de spiegel herkent wat je past.

Op die manier doet de spiegel ook suggesties voor andere kleding of accessoires die bij jouw keuzes passen, zoals je online al gewend bent.

Niet meer langs de kassa

Afrekenen doe je met Paypal zodat je niet langs de kassa hoeft. En heb je geen zin om de kleding mee te nemen, kan je het ook later online bestellen. De spiegel slaat al je artikelen op zodat je thuis nog eens terug kan kijken, maar al precies weet wat wel en niet past. Nu alleen nog in een high-end kledingboetiek, maar ook Amerikaanse winkelketen Nordstrom is de spiegels al aan het testen. Zo maakt uitgerekend eBay fysiek winkelen weer een beetje aantrekkelijker.

Lees ook in Bright Ideas: De toekomst van betalen

Snapcash laat zien hoe we elkaar straks gaan betalen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van