Tech

Microsoft neemt geliefde emailapp voor iOS en Android over

01 december 2014 17:35 Aangepast: 28 april 2018 04:41

<p class="p1"><strong>Microsoft richt zich steeds meer op 'productiviteitsapps' voor iOS en Android. De overname van mailapp Acompli past daar bij.</strong></p>

Microsoft heeft de vaak geprezen emailapp Acompli gekocht. De mailapp voor iOS en Android kreeg de laatste maanden veel lof, vanwege de snelle manier waarop je berichten van de emailservers van zowel Microsoft (Exchange) als Google (Gmail) kan afhandelen. Microsoft betaalde volgens Re/Code meer dan 200 miljoen dollar voor Acompli.

Door je mail swipen

Doel van het rustig vormgegeven Acompli is om je meer met e-mail te laten doen op je smartphone dan alleen lezen. De app maakt het makkelijk om meteen actie te ondernemen. Door snel over de onderwerpregel van een mailtje te swipen gaat het bericht uit je inbox naar je archief. Mails verwijderen gaat door er langzamer over te vegen. Acompli biedt ook een 'view' om e-mailconversaties als een thread onder elkaar te zien.

Acompli biedt meer dan alleen e-mail: je kan ook je agenda, contacten en attachments beheren. Als je bijvoorbeeld een afspraak wilt inplannen met iemand waarmee je mailt, kan je direct op een agenda-icoontje klikken. Je verlaat je mail niet. En zitten er nog tal van andere slimmigheden in Acompli.

Outlook

De overname is goed te verklaren. Microsoft heeft natuurlijk zijn eigen emailsoftware Outlook en webmaildienst Outlook.com. Met de aankoop van Acompli zou Microsoft bijvoorbeeld de Outlook-apps voor e-mail en agenda op iOS en Android flink kunnen verbeteren. Dat is nodig ook. Outlook Web App heeft al wel een app, maar die is niet geweldig.

Office

Een betere integratie tussen email en Office op mobiele apparaten ligt ook voor de hand. Vorige maand maakte Microsoft bekend dat de Office-apps voor iOS en Android gratis zijn te gebruiken om documenten te bewerken. Het bedrijf is gezien het kleine marktaandeel van Windows Phone wel gedwongen om zich met zijn 'productiviteitsdiensten' steeds meer op Android en iOS te richten. Ook binnen bedrijven zijn mobiele apparaten met die systemen immers steeds populairder geworden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore