Tech

Phonebloks-designer zoekt machinebouwer voor plasticrecycling

02 december 2014 12:38 Aangepast: 28 april 2018 04:41

<p><strong>Na zijn 'blokjestelefoon' wil Dave Hakkens nu plasticrecycling modulair en open-source maken. Maar hij heeft hulp nodig.</strong></p>&#13;

De Helmondse designer Dave Hakkens werd in 2013 bekend met zijn viral video voor het modulaire smartphone-concept Phonebloks, waar hij uiteindelijk bij Google aan meewerkte. Het eindresultaat is volgend jaar te koop. Nu is hij terug met een project rond plasticrecycling.

Veel oude plastic voorwerpen zijn lokaal te recyclen tot nieuwe producten door ze te shredden en te smelten. Hakkens heeft de instructies hiervoor al open-source gemaakt. Maar de machines die hij nu gebruikt zijn slechts geschikt voor kleine projecten. Maar Dave denkt - opnieuw - groot.

Hij wil dat de machines modulair worden, zodat onderdelen snel zijn te vervangen en te upgraden. Ook moet het mogelijk worden om machines te 'customizen' met extra hardware, zodat je bijvoorbeeld de elektrische motor kan vervangen door eentje die je met de hand aandrijft of met windenergie. De machines werken ook nog niet gebruiksvriendelijk.

Er valt nog veel te verbeteren. Maar Hakkens kan dat niet alleen. Daarom zoekt hij een machinebouwer (m/v), die van januari tot juni komt helpen. Hij heeft hiervoor 10.000 euro gereserveerd. Dat bedrag won hij vorig jaar met het plasticproject bij de Social Design Talent Awards. Dus als je ervaring hebt met het ontwikkelen van hardware, lassen en snijden, Arduino of Raspberry Pi en CAD-tekeningen, dan is dit een mooie tijdelijke job. Je moet wel naar Brabant komen, laat Hakkens ons weten: "Mijn werkplaats staat in Helmond, dus je moet tijdelijk deze kant op verhuizen."


Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van