Tech

Gewone selfies zijn saai, in 2015 maken we 'dronies'

08 januari 2015 14:32 Aangepast: 28 april 2018 04:10

<p><strong>Deze mini-drones maken selfies van je en landen weer op je hand. </strong></p>

Om er snel eentje te hebben, moet je snel zijn.

Selfies maken met drones, dat kan wel eens de nieuwe trend gaan worden. Eerder schreven we al over de Nixie, een piepkleine drone die je om je pols draagt en die na opstijgen met een cameraatje plaatjes van je schiet, waarna je hem weer uit de lucht kan vangen. Deze week werd het prototype live geshowd tijdens een presentatie in Las Vegas:

Een concurrent is de Zano, ook een mini-drone die iets soortgelijks kan. De Zano krijgt een softwarefunctie waarmee je hem in de lucht kan gooien en hij automatisch op dezelfde plek blijft vliegen om een selfie van je te maken. De mini-drone heeft nog veel meer mogelijkheden en werkt tot een afstand van 15 a 30 meter.

De Zano meet 6,5 bij 6,5 cm en weegt 55 gram, heeft een 5 megapixel camera voor full-hd-video en een microfoon aan boord. Aan de voorkant zit een schermpje die ook dienst kan doen als cameraflits. De maximumsnelheid is 40 km/u.

Ook cool: de Zano kan niet alleen loopings en stunts doen maar ook ondersteboven vliegen. Er komen extra batterijen verkrijgbaar die de vluchttijd moeten verlengen. Die is nu maar maximaal een kwartier. De camera is modulair, het is bijvoorbeeld mogelijk er een warmtecamera op te schroeven. De Zano-makers beloven later ook te komen met betere cameramodules, onder meer eentje met optische beeldstabilisatie.

De Zano kost via Kickstarter vanaf 190 euro, maar je moet snel zijn: de campagne loopt nog tot vanmiddag 16:38 uur (8 jan). De winkelprijs wordt uiteindelijk zo'n 220 euro.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore