Tech

App laat alleeneters samen dineren

21 januari 2015 15:25 Aangepast: 28 april 2018 04:10

<p><strong>Wil je uit eten maar heb je niemand om mee naar het restaurant te gaan? De nieuwe app Chattable biedt uitkomst.</strong></p>&#13;

De Nederlandse app Chattable zorgt ervoor dat alleenstaanden en zakenmensen niet meer 'in hun uppie' hoeven te eten in restaurants. De dienst biedt speciale tafels in aangesloten restaurants waar 'alleeneters' samen kunnen dineren. Van tevoren weet je niet wie er bij je aan tafel zit, alleen waar je tafelgenoten vandaan komen.

Chattable zegt zich te richten op twee groepen: allereerst zakelijke reizigers 'die de sfeer van een restaurant verkiezen boven de clubsandwich op hun hotelkamer'. En daarnaast mensen die in hun eigen stad niemand hebben om mee uit eten te gaan.

Geen dating

Volgens Martin Opdam, mede-oprichter van Chattable, is het niet de bedoeling om via de app te gaan daten. Je ziet dan ook niet het geslacht of de leeftijd van je tafelgenoten. "Voor een leuk gesprek hoef je maar heel weinig te weten van iemand, in wezen is de taal die iemand spreekt voldoende."

De app ging deze maand van start. De eerste restaurants in grote Nederlandse steden doen mee, maar de makers van de app hebben al plannen voor uitbreiding naar andere landen. De app is gratis voor iOS en Android.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van