Tech

Het Nederlandse Beam is een beamer in een schroeflamp

18 februari 2015 12:01 Aangepast: 28 april 2018 03:39

<p><strong>Het Nederlandse Beam zamelt via Kickstarter geld in voor een beamer die je in elke normale lampenfitting schroeft.</strong></p>

Beamers staan normaal gesproken aardig in de weg, en als je pech hebt zijn ze nog groot ook. Beam niet: als je niet beter zou weten, zou je denken dat het een doodnormale ledlamp was. Aan de achterkant zit een normale E26/E27-fitting waardoor je de compacte beamer in bestaande lampen kan schroeven. Dat kunnen allerlei lampen zijn: verstelbare bureaulampen om de beamer makkelijk op de muur te kunnen richten, maar ook hanglampen zodat je het beeld op tafel ziet.

Beam wordt daarnaast geleverd met een eigen snoer, zodat je ’m ook makkelijk op tafel kan leggen. En hoewel de lamp rond is, kan je ’m nog altijd 180 graden draaien terwijl hij in een fitting zit, zodat je altijd recht beeld hebt. Beam kan worden aangestuurd met een bijbehorende app voor Android en iOS. Omdat Beam zelf op Android loopt, kan de beamer alle Android-apps van gebruikers projecteren.

Daarnaast kan de beamer met acties worden ingesteld. Zo kan Beam bijvoorbeeld elke ochtend standaard het weer en je todo’s op je slaapkamermuur beamen. Of je laat automatisch een persoonlijke boodschap spelen als je partner thuiskomt. Netflix en Youtube zijn ingebouwd, en Beam heeft wifi en bluetooth en kan overweg met Airplay en Miracast. Beam projecteert met een resolutie van 854 x 480 met 12 led-lampen met een helderheid van 100 lumen. Voor 399 dollar krijg je een Beam, die in oktober 2015 verwacht wordt. In totaal willen de makers twee ton inzamelen, daar is op de eerste dag al een kwart van binnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van