Tech

Vette beats door te twerken met Booty-drummodule

25 februari 2015 15:31 Aangepast: 28 april 2018 03:39

<p><strong>Met Real Booty Music-project maak je een track door te twerken.</strong></p><p></p>

Pieter Jan Pieters bekijkt twerken eens vanuit een ander standpunt en onderzoekt of het schudden met de billen met behulp van technologie tot muziek maken kan leiden. In Real Booty Music project wordt de muziek gemaakt door de dans, niet andersom.

De danser is een instrument. In dit geval niemand minder dan Twerk Queen Louise. Zij kreeg door Pieters persoonlijk op beide billen een Booty-drummodule geplakt. Zodra ze twerkt, geeft ze een beat. Vervolgens maakt producer en dj Branko van Buraka Som Sistema met die beat een track. Het resultaat is de track Cascavel, Portugees voor ratelslang.

De Booty-drum registreert met accelerometers de bewegingen die de bil maakt. Dat levert unieke snelheden en bewegingsrichtingen op. Met MIDI en Arduino kun je die in de software Ableton omzetten in muziek. "Zo brengen we wetenschap samen met ronddraaiende beweging, technologie met vlees, en audiodesigners met, ehm, de kont," aldus de makers.

Hou Pieter Jan Pieters en zijn design- en technologie studio OWOW (Omnipresent World Of Wizkids) in de gaten. De Booty-drummodule is maar een van de modules waarmee je zonder instrumenten complete muziek kan maken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van