Tech

Deze man test je website door dronken te worden

25 maart 2015 13:27 Aangepast: 28 april 2018 03:09

<p><strong>'Een website moet zo simpel zijn dat zelfs een dronken persoon hem kan gebruiken', luidt de slogan van dit project.</strong></p><p></p>

De beste ideeën staan op het internet. Wil je weten hoe simpel en gebruiksvriendelijk je website is? Dan helpt ontwikkelaar Richard Littauer je graag uit de brand. Het enige wat hij nodig heeft is 80 dollar per website. Hij slaat een hoop bier in, wordt dronken en schrijft een review.

De gebruiker is dronken

Het project heet The user is drunk en gaat uit van het idee dat elke website supergemakkelijk moet zijn. Zo makkelijk, dat zelfs iemand die dronken is ermee uit de voeten kan. "Ik stuur je een document met punten waarvan ik denk dat de website beter kan," schrijft Littauer. "Daarbij krijg je een screencast van hoe ik door de site navigeer."

Verantwoord

Het is een nogal ludiek idee, maar Richard Littauer belooft het écht te doen. Er kan zelfs bijbetaald worden voor een andere drank dan bier. Overigens zegt hij verantwoord te drinken. "Ik doe dit eens of tweemaal per week en limiteer het aantal klanten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van