Tech

Hoera! Selfiesticks verboden op Nederlandse festivals

30 maart 2015 15:27 Aangepast: 28 april 2018 03:09

<p><strong>Grote festivals in Nederland verbieden geheel terecht de selfiestick wegens 'vervelend en gevaarlijk'.</strong></p><p></p>

Amerikaanse festivals als Coachella en Lollapalooza en concertzalen als Ziggo Dome gingen al voor, maar nu verbieden ook veel Nederlandse festivals de selfiestick. Dat blijkt uit rondvraag van 3voor12.

Irritant

Mocht je van plan van zijn naar Lowlands, Down the Rabbit Hole, Best Kept Secret, Pinkpop of North Sea Jazz te willen gaan, laat je selfiestick dan maar thuis. Volgens een MOJO-woordvoerder vormen deze stokken alleen maar irritaties onder concertbezoekers. "Door die stokken zit je nog meer tegen telefoontjes aan te kijken, je verpest de concertervaring voor andere bezoekers", zegt hij. Ook zouden mensen daardoor meer met zichzelf bezig zijn dan met de show.

Gevaarlijk

De selfiestick wordt niet per se verbannen van de festivalterreinen omdat hij als wapen gebruikt kan worden. Toch is het qua veiligheid ook beter dat de sticks worden afgeschaft. "Als je in een propvolle tent met zo'n stalen stok staat te zwiepen, kun je iemand per ongeluk in zijn oog raken."

Foto

Als je foto's wil maken, mag je dat gewoon blijven doen, als je maar een smartphone of camera zonder verwisselbare lens gebruikt. En wil je een foto van jezelf op een afstandje, dan zul je lange armen moeten hebben of vragen of iemand anders een foto van je neemt.

Lees ook:

Weg selfiestick, dit selfiecameraatje plak je op de muur

Selfie-sticks zijn écht o-ve-ral, hoe komen we er vanaf

Met deze stick maak je de beste selfies van je achterwerk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore