Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Bijna meer galerie dan fietswinkel: Vanmoof opent flagshipstores

31 maart 2015 14:10 Aangepast: 28 april 2018 03:09

<p><strong>Vooruitstrevend stadsfietsmerk Vanmoof opent zijn eerste flagshipstore in Amsterdam, en later ook in drie Aziatische steden.</strong></p><p></p>

Bij Bright hebben we regelmatig geschreven over de designfietsen van het Amsterdamse VANMOOF (officieel met hoofdletters). Zo testte David vorig jaar de elektrische Vanmoof Electrified, vol met snufjes. En recent kwam Vanmoof met een nieuwe fiets met bluetooth, die ideaal om te verhuren moet zijn.

De designfietsen zijn vanaf eind april alleen nog online en via Vanmoofs eigen stores te koop. De eerste van die flagshipstores gaat op 30 april open aan de Mauritskade in Amsterdam, bij het Tropenmuseum. Het lijkt meer een fietsgalerie dan een winkel. "Geen 'hutje mutje' fietsenwinkel, maar koffie drinken, advies vragen en tegelijkertijd een nieuwe fiets aanschaffen", zeggen ze er zelf over. Ook in Osaka, Taipei en Singapore wil Vanmoof flagshiptores openen. Want in Azië is het Nederlandse fietsenmerk in trek.

vanmoof flagship store amsterdam mauritskade

De Vanmoof-winkel in stadsdeel Oost, dat de laatste jaren de hipste wijk van Amsterdam is geworden, heeft een speciale koffiebar en geeft een inkijkje in het hoofdkantoor. Voor reparaties is er een 'drive-in' waar speciaal opgeleide 'bike doctors' je fiets fixen. Behalve in Amsterdam heeft Vanmoof sinds vorig jaar ook een kantoor en een ontwikkelteam in Taipei in Taiwan.

vanmoof flagship store amsterdam mauritskade

vanmoof flagship store amsterdam mauritskade

vanmoof flagship store amsterdam mauritskade

Zie ook:

Uitpakparty: Vanmoof Electrified, slimme elektrische fiets

Vanmoof bouwt ideale verhuurfiets met bluetooth

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore