Tech

GoButler regelt alles wat je wil via 1 sms'je

02 april 2015 14:15 Aangepast: 28 april 2018 03:09

<p><strong>Stuur deze Duitse startup een sms met 'wat je wil, wanneer je het wil en waar je bent', en je krijgt het.</strong></p><p></p>

Zo omschrijft mede-oprichter Navid Hadzaad zijn startup GoButler aan TechCrunch. Samen met zijn team lanceerde Hadzaad GoButler als weekendproject, maar binnen 48 uur zeiden ze hun baan op, kregen ze investeringen en had de dienst al tienduizend aanvragen.

GoButler ging in maart van start maar is inmiddels al actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Dagelijks komen er ruim vijfduizend verzoekjes binnen bij 30 'butlers'. Een Nederlandse variant is er nog niet.

Verzoekjes

Gebruikers kunnen hun verzoekjes met sms indienen, GoButler zorgt dan dat het wordt geregeld. "Wij willen een handige dienst zijn die ook echt handig en persoonlijk is", zegt Hadzaad. "We zijn de winkel die alles heeft."

Momenteel wordt GoButler nog flink uitgebreid en daarvoor is de startup op zoek naar meer investeerders. Plannen zijn er volgens Hadzaad genoeg: "Als je ons over zes maanden een sms stuurt met 'ik wil mijn favoriete pizza nu, ik ben thuis', dan weten wij wat je favoriete pizza is, waar je woont en hebben we je betaalgegevens. Op de achtergrond wordt de bestelling meteen geplaatst en de betaling gaan automatisch. Jij krijgt vervolgens bevestiging. Handig toch?"

Magic

GoButler is nieuw in Europa, maar eenzelfde soort dienst bestaat in Amerika al langer. Magic is een startup in Silicon Valley die ongeveer hetzelfde doet, al betaal je daar voor de dienst en is GoButler gratis in gebruik. De Duitse startup verdient waarschijnlijk geld door deals te sluiten met bedrijven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van