Tech

Apple Watch in elk geval tot juni alleen online te koop

16 april 2015 14:30 Aangepast: 28 april 2018 02:38

<p><strong>Het gaat nog wel even duren voordat je een Apple Watch bij een fysieke Apple Store kan kopen. Online only tot juni.</strong></p>&#13;

De Apple Watch wordt vanaf 24 april geleverd aan iedereen die 'm online besteld heeft, maar het is niet mogelijk om vanaf die datum ook een Apple Watch in de fysieke winkel te kopen. Sterker: hetzelfde geldt in elk geval voor de hele maand mei.

Online verkoop

Dat meldt The Telegraph, dat een interne Apple-memo inzag van retailbaas Angela Ahrendts. Medewerkers van de winkels zullen klanten instrueren om de smartwatch online te bestellen om hem zodoende sneller te ontvangen. Het was al bekend dat Apple geen Watch in de Stores zou verkopen in de beginperiode, maar dat het zo lang gaat duren wisten we nog niet.

"We verwachten dat de Apple Watch-verkoop ook in mei nog alleen online beschikbaar is", schrijft Ahrendts. "Gaan we alle producten op deze manier lanceren? Nee. We houden van die blockbuster Apple productlanceringen en er volgen er nog velen."

Levertijden

Vrij snel nadat de eerste bestellingen voor de Apple Watch werden opgenomen, liepen de levertijden al op. De voorraad van de wearables lijkt dus nogal beperkt voor de vraag die er naar is.

Dat het allemaal zo lang duurt, komt wellicht door productieproblemen bij Apple. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo zei dat er problemen zijn ontstaan bij het maken van de trilmotor en het scherm van de Apple Watch. Daardoor worden er volgens hem momenteel minder smartwatches gemaakt dan Apple zou willen.

Meer over de Apple Watch-verkoop:

Levertijden Apple Watch lopen vlak na start verkoop al op

Geen slaapzakken voor de deur: Apple wil af van wachtrijen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van