Tech

Nog eentje dan: Favour fixt alles wat je wil

16 april 2015 16:19 Aangepast: 28 april 2018 02:38

<p><strong>Een tsunami van luiheidsdiensten komt op ons af. Favour richt zich volledig op Nederland</strong>.</p>

Dat vraagt om een opsomming: het begon in de VS met Magic, gevolgd door GoButler (link met RocketInternet), met de roddel over Operator (link met Uber) en dan heb je ook nog Hello Alfred en sinds kort het Hollandse Manus.

Hetzelfde
Deze diensten doen in de kern allemaal hetzelfde: ze regelen alles wat je wil. Via een app of sms'je laat je weten wat je wil en je hulp aan de andere kant van de lijn zegt hoeveel het kost en wanneer je het binnen hebt. Van pizza's tot muziekinstrumenten, van kinderfeestjes tot vliegtickets.

Hollandse Favour
En daar voegt nu Favour zich bij, grotendeels gemaakt door oud-studenten van de TU Delft. Favour richt zich vooral op Nederland, zegt Ferdinand Grapperhaus, een van de oprichters. "Je ziet dat grote partijen zich in deze markt storten, maar volgens ons is het juist goed als het een kleine, onafhankelijke partij is."

Ook is Favour volgens hem iets anders opgebouwd dan de andere apps. "Aan de voorkant ziet het er precies hetzelfde uit, maar wij willen ook dat mensen zich makkelijk kunnen aanmelden om Favours te gaan verlenen. Dan krijg je snel landelijke dekking en kunnen de verleners tegen elkaar op gaan bieden om de beste deal te regelen."

Aanmelden is gratis via AnyFavour.com. Dan krijg je toegang tot een telefoonnummer, waar je naar kan whatsappen.

Twee grote vragen
Dan blijven er twee grote vragen open: 1. Wie van al deze diensten gaat overleven? En 2. Willen we dit nu echt?

Verder over dit onderwerp
GoButler regelt alles wat je wil via 1 sms’je
Voor erg luie mensen: app Manus en krijg wat je wilt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van