Ga naar de inhoud
Tech

Amazon en DHL testen pakketbezorging in de kofferbak

<p><strong>Een experiment in Duitsland laat DHL en Amazon pakketjes afleveren in de kofferbak van een Audi.</strong></p><p></p>

De test gaat volgende maand van start in München. Audi-bezitters die een pakketje bestellen, krijgen 'm afgeleverd in de kofferbak van hun auto. Het experiment moet zorgen dat niemand meer een bezorging mist.

Kofferbakbezorging

De mensen met een Audi die aan de test meewerken, laten hun auto gevolgd worden voor als ze een bezorging verwachten. De bezorger van DHL gebruikt een app om de auto op te sporen en heeft contactloos toegang tot de kofferbak. Als het pakketje is bezorgd, krijgt de ontvanger een notificatie per e-mail dat hij in zijn auto ligt. Is de ontvanger niet blij met het pakketje, dan maakt hij daar melding van en legt 'm het weer in zijn kofferbak, waarna een DHL-koerier hem komt ophalen.

Prime

De dienst moet uiteindelijk beschikbaar komen voor betalende Prime-leden van Amazon. "We werken aan een oplossing voor een afleverlocatie die altijd beschikbaar en gemakkelijk is: de kofferbak", zegt Michael Pash, directeur van het Europese Amazon Prime. "Zo wordt winkelen nog flexibeler."

Auto's

Voor de test werken Amazon, DHL en Audi samen, maar als het een succes is, moet het ook bij andere auto's gaan werken. Waarschijnlijk wel alleen met wagens die je via een smartphone kan ontgrendelen, hoe dat precies zal gaan werken is onduidelijk.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl