Tech

Bright wordt tech platform van nieuwe RTL Z

22 april 2015 17:02 Aangepast: 28 april 2018 02:38

<p><strong>Groot nieuws: Bright is overgenomen door RTL Z. Onze hoofdredacteur Erwin heeft de ins en outs.</strong></p><p></p>

Na een traject van ruim een half jaar ben ik verheugd om mee te kunnen delen dat Bright is overgenomen door RTL Z. Dat is geweldig nieuws. Alles wat je van Bright kent blijft, er komen alleen maar mooie dingen bij, waarover zo meteen meer.

Bright is overgenomen om bij RTL het tech platform te worden van het nieuwe RTL Z. In september groeit Z uit naar een volwaardige zender naast RTL 4, 5, 7 en 8. Het nieuwe Z is straks gericht op iedereen met een ondernemende geest en een verlangen naar vooruitgang. Er komt meer ruimte voor innovatie, technologie en lifestyle. En dat op televisie, digitaal en events. Dat sprak mij als hoofdredacteur vol van vernieuwing nog het meeste aan: Bright wordt een bouwsteen van iets heel nieuws dat dadelijk uniek is in Nederland.

Wat kun je van Bright allemaal verwachten?

Onze nieuwssite Bright.nl krijgt deze zomer zijn langverwachte verbouwing. De mobiele apps gaan in die make-over mee. Er staan bovendien Bright-apps gepland voor de Apple Watch en Android Wear. Gaan we je allemaal over op de hoogte houden. Naast Bright.nl gaan wij ook het leeuwendeel van het technieuws verzorgen bij RTLZ.nl.

Het techfest Bright Day. We organiseerden er tot nu toe twee per jaar. Dat wordt vanaf nu één groot jaarlijks techfestival waarop we all-out gaan. De eerstvolgende, vijfde editie vindt plaats op 20 en 21 november, in de Gashouder op het Westergasfabriek-terrein in Amsterdam. Wordt te gek. Terug van weggeweest trouwens is Bright Night. Hiermee willen we meer het land in. Begin juni zijn we in Eindhoven tijdens de Dutch Technology Week, waarover later deze week meer.

Op de set van de Bright TV pilot-opnames. Vanaf september op RTL Z met Merijn Doggen, Erwin van der Zande en andere Bright-gezichten.

Kers op de taart is het Bright tv-programma dat we momenteel ontwikkelen voor RTL Z. Het is hoog tijd dat er een volwassen programma op de Nederlandse televisie komt over tech. Merijn Doggen en ondergetekende worden de vaste gezichten en ook de Uitpakparty met David Lemereis zal wekelijks van de partij zijn in het programma. Het timeslot wordt later deze zomer aangekondigd. Bright-volgers krijgen uiteraard een sneak peek.

Bright Ideas, onze tweewekelijkse weekendbijlage met verdieping over vernieuwing, gaat onveranderd door. We hopen zo snel mogelijk naar een wekelijkse verschijning te kunnen. De Bright Store blijft ook open. En wie weet keert Bright Magazine terug.

Er is weer zoveel mogelijk nu. The future looks bright!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van