Tech

Tesla komt volgende week met 'accu voor thuis'

22 april 2015 11:01 Aangepast: 28 april 2018 02:38

<p><strong>Tesla presenteert vrijdagochtend 1 mei een accu voor huishoudens. Handig in combinatie met zonnepanelen.</strong></p><p></p>

Update 1 mei: Tesla lanceert accu's voor huizen en bedrijven, Powerwall en Powerpack

Tesla Motors, fabrikant van elektrische auto's, zou komen met een nieuwe lithium-ion-accu waarmee huishoudens en bedrijven energie kunnen opslaan. Daar is vraag naar, doordat steeds meer mensen zonnepanelen op het dak hebben. Zij willen de opgewekte stroom zelf gebruiken in plaats van het alleen terug te leveren aan het energiebedrijf.

De aankondiging lekte uit via Buzzfeed, waarna Tesla-ceo Elon Musk de presentatie bevestigde in een tweet. De persconferentie start op 1 mei rond 5 uur 's ochtends Nederlandse tijd. De productie van de nieuwe accu's zou in de tweede helft van het jaar starten.

De oplaadbare accu is ook in te zetten als de stroom uitvalt. En om kosten te besparen is hij 's nachts met de goedkopere nachtstroom op te laden, waarna hij overdag een heel huis van energie voorziet.

Al langer bekend was dat Tesla in een nieuwe 'gigafabriek' in de VS vanaf 2017 op grote schaal lithium-ion-accu's gaat produceren. Maar die accu's zijn in eerste instantie bedoeld voor de Tesla-auto's.

Lees ook ons achtergrondartikel over Tesla-oprichter Elon Musk in Bright Ideas: Musk naar Mars (jan. 2015)

Update 1 mei: Tesla lanceert accu's voor huizen en bedrijven, Powerwall en Powerpack

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore