Tech

Maxima is 34 jaar en Amalia al 18, volgens deze Microsoft-tool

01 mei 2015 14:25 Aangepast: 28 april 2018 02:38

<p><strong>Nieuwe Microsoft-tool die leeftijden op basis van foto's van gezichten schat zit er bij de Oranjes ver naast. Test 'm zelf!</strong></p><p></p>

Microsoft lanceerde donderdag How-Old.net, waar je foto's kan uploaden waarna algoritmes schatten hoe oud de personen op de kiekjes zijn. De site is gekoppeld aan de Microsoft-technologie Azure Machine Learning Gallery, en werkt met een vorm van kunstmatige intelligentie. De resultaten zijn helaas nog niet zo nauwkeurig, blijkt na uploaden van een nieuwe foto van ons koningspaar en de prinsesjes.

Willem-Alexander wordt geschat op 55 jaar, maar hij is 48 jaar. Maxima wordt veel jonger gezien: 34 jaar, maar ze is al 43 jaar (en bijna 44). Bij Prinses Amalia is het andersom: ze wordt al 18 jaar geschat, terwijl ze nog maar 11 is. Alexia is niet 7 maar 9 en Ariane is niet 5 maar 8 jaar. Het geslacht heeft de software gelukkig wel goed. De tool probeert 'live' te leren en wie het zelf probeert met deze foto kan dus andere leeftijden te zien krijgen.

De 'How Old'-site levert veel lol op met vrienden en familie, maar het gaat wel om serieuze technologie. De algoritmes worden volgens Microsoft continu verbeterd. Hoe meer mensen het gebruiken en feedback geven, hoe nauwkeuriger ze uiteindelijk werken.

Meer over gezichtsherkenning:

Deze bril is goed voor je privacy: gezichtsherkenning werkt niet

Tegen gezichtsherkenning? Gebruik make-up...

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van