Ga naar de inhoud
Tech

Kwart muziekomzet in Nederland komt al van Spotify

<p><strong>Spotify is in Nederland veruit de populairste streaming muziekdienst.</strong></p>

Spotify bestaat maandag 5 jaar in Nederland en daarom deelt de muziekstreamingdienst nieuwe cijfers. Volgens Spotify is Nederland één van de meest succesvolle markten voor de dienst, samen met Scandinavische landen. De dienst maakt bekend dat van elke 4 euro die door Nederlandse labels verdiend worden, er 1 euro van Spotify komt. Eén op de zes Nederlandse 'muziekconsumenten' gebruikt Spotify.

Helft nog uit fysiek

In onderstaande grafiek geeft Spotify weer hoe de muziekomzet in Nederland is verdeeld. Meer dan de helft van de omzet komt nog steeds uit fysieke verkoop, maar streaming doet het goed.

In totaal is muziek streamen goed voor ongeveer tweederde van de omzet, dat 128 miljoen euro bedroeg over het afgelopen jaar. Spotify is in Nederland goed voor ongeveer een kwart van de muziekomzet.

Populairse artiesten

Verder heeft Spotify ook andere statistieken gedeeld, zoals de meest populaire artiesten. In Nederland zijn van internationale artiesten Ed Sheeran, Coldplay, Avicii, Rihanna en Calvin Harris in die volgorde het meest gestreamd. De meest gedraaide bands en artiesten van eigen bodem zijn Racoon, Marco Borsato, Mr. Probz, André Hazes en The Opposites.