Tech

Google Maps blundert weer: 'Nigger House' leidt naar Witte Huis

20 mei 2015 09:01 Aangepast: 28 april 2018 02:07

<p><strong>Wéér een grote flater van Google: zoek op 'Nigger House' in Google Maps en je krijgt momenteel het Witte Huis van president Obama.</strong></p><p></p>

Google Maps lijkt de weg kwijt te zijn. Na een fake snowboardshop genaamd Edward Snow Den op de plek van het Witte Huis en een Pakistaans veld in de vorm van een Android-logo die op een Apple-logo plast, is er nu een racistische zoekterm verschijnen die verwijst naar het Witte Huis. Wie 'Nigger House' of 'Nigga House' invoert, wordt doorverwezen naar het Witte Huis. Google heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en meldt dat het Maps-team bezig is om de racistische verwijzing te verwijderen.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe de racistische verwijzing in Google Maps terecht is gekomen. Onlangs werd Mapsmaker, waarmee vrijwilligers wijzigingen in kaarten konden aanbrengen, gesloten. Dat gebeurde na het incident met het plassende Android-poppetje. Google werkt aan het verbeteren van het moderatiesysteem, zodat uiteindelijk wel weer aanpassingen van gebruikers mogelijk zijn.

Op dit moment leidt de zoekterm 'nigger house' nog steeds naar het Witte Huis, dat volgens Google nu 'The Witte House' (sic) heet. Het is onbekend waarom het zo lang duurt voordat de verwijzing is verwijderd.

Meer over Google Maps:

1 april bij Google: speel Pac-Man in Google Maps

Google Maps trakteert op 12 toffe Street Views

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van