Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Liefde in tijden van Grindr: 10 dagen daten vanuit glazen huis

02 juni 2015 23:02 Aangepast: 28 april 2018 01:36

<p><strong>Dries Verhoeven sloot zichzelf 10 dagen op in een glazen huis in Utrecht. Daar probeerde hij mannen naar binnen te chatten.</strong></p><p></p>

Nu al een glazen huis, dat hoort toch bij Kerstmis? Op de Neude in Utrecht stond afgelopen 10 dagen een transparante container met daarin Dries Verhoeven. Hij probeerde mannen zijn glazen huis in te chatten. De gesprekken die hij voerde werden op de muur geprojecteerd en waren door de voorbijgangers op het plein te volgen.

Of het hem lukte? Hij vond iemand om hem te scheren, om samen te koken en om dronken te worden en daarna in een diepe slaap te vallen. Ook dat was van buitenaf (en op zijn blog) te volgen. Voor Wanna Play?, liefde in tijden van Grindr, exposeerde hij 10 dagen lang zijn eigen stappen door datingland. Daarmee wilde hij aantonen dat het online vinden van echt contact niet gemakkelijk is. Verhoeven was via 5 mobiele telefoons constant online.Is iemand die alleen met zijn piemel op de datingapp Grindr staat, ook te vinden voor een potje schaak? Iedere man liet hij binnen, bijvoorbeeld om soep mee te eten, alles als het meer geen seks was. Festival Spring in Utrecht nodigde Verhoeven uit zijn Wanna Play?, liefde in tijden van Grindr uit te voeren.

Vorig jaar was de installatie voor het eerst te zien, in Berlijn. Het liep uit op volkswoede, zelfs beschreven in The Washington Post en The Guardian.

Eerder zag ik van Verhoeven de voorstelling U bevindt zich hier. Daarin ben je zelf onderdeel van een theaterstuk en wordt je (via een spiegelend plafond) geconfronteerd met je buurman die aan de andere kant van een muur ligt. Ik weet het nog als de dag van gisteren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore