Tech

Nu te koop: modules om muziek te maken zonder instrumenten

09 juni 2015 19:04 Aangepast: 28 april 2018 01:36

<p><strong>Met de modules van het Nederlandse OWOW maak je complete muziek, zelfs als je geen enkel instrument speelt.</strong></p>&#13;

Ein-de-lijk! We volgen de totstandkoming van de 5 supersimpele digitale muziekinstrumenten van het Eindhovense OWOW al een jaar of drie, en eindelijk zijn ze klaar. Met de 5 muziekdoosjes kun je zonder kennis van instrumenten op een heel intuïtieve manier muziek maken. Bijvoorbeeld de Drum. Plug hem in je computer, neem hem in je hand en dans zoals je danst, terwijl iedere schud- of weggooibeweging die je maakt een beat wordt. Zo simpel is het, maar het kan ook wat geavanceerder als je daar aan toe bent. Door je hand te draaien bijvoorbeeld, terwijl je zelf de gevoeligheid kunt instellen.

Scan is te gebruiken als je zonder inspiratie zit: trek met een stift een lijn op een papier, en je simpele scandoosje maakt er muziek van. Gebruik een hele tekening en laat je verrassen.

De Drummodule is net als de Scan, Wob, Wiggle en Pads te koop op Kickstarter in twee vormen. De budgetversie is een kale printplaat (CRD, 49 euro) of kies de fraaiere met een aluminium kastje (DVC, 99 euro) als je het goed wil doen.

Met alle bekende muzieksoftware


De muziekdoosjes werken 'plug & play'. Ze werken als MIDI-controllers op alle bekende muzieksoftware zonder dat je ook maar een driver hoeft te installeren. De muziekinstrumenten voor dummies zijn bedacht en gemaakt door Pieter Jan Pieters en zijn design- en technologiestudio OWOW (Omnipresent World Of Wizkids).

Hoe je een vette beat neerzet met je billen, liet 'twerk queen' Louise vorig jaar al zien nadat ze persoonlijk door Pieters op beide billen een Booty-drummodule geplakt kreeg. "Zo brengen we wetenschap samen met ronddraaiende beweging, technologie met vlees, en audiodesigners met, ehm, de kont," aldus de OWOW.

De instrumentjes zijn van 8 juni tot 8 juli op Kickstarter te steunen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van