Tech

Aaien op afstand met de sensormouw TaSSt

29 juni 2015 09:30 Aangepast: 28 april 2018 01:05

<p><strong>Doe allebei deze mouw om je pols en voel elkaar op kilometers afstand.</strong></p><p dir="ltr"><strong></strong></p>

Een mooi lijstje publiceerde Vrij Nederland op 10 juni: de Nerd 101. Met daarin 101 Nederlanders met het grootste Willie Wortel-gehalte. Een van die 'nerds' is Gijs Huisman van de Universiteit Twente. Samen met de Hogeschool van Amsterdam heeft hij een bijzondere mouw ontwikkeld.

Want de Internet of Things heeft ook de mouw gehaald. Deze TaSST bevat vele sensoren en vibratiemotoren die ervoor zorgen dat als ik over mijn mouw aai, jij dit ook kan voelen. Volgens de bedenker richt TaSST zich in eerste instantie op mensen die in een isolement zitten. Met een aai op afstand weten ze dat iemand aan ze denkt en kunnen ze dit zelfs voelen.

Doofblind

Dat klinkt allemaal bijzonder awesome (en mijn dirty mind vraagt zich nog af waar je de mouw allemaal nog meer omheen kan doen), maar het is niet alleen om tof te doen. De twee scholen zijn nu onderzoek aan het doen hoe de mouw voor mensen die blind en doof zijn gebruikt kan worden. Zij communiceren vaak al via een aanraaktaal en met deze mouw zouden zij kunnen 'bellen'.

Verder heeft de mouw er voor gezorgd dat ik dit liedje de rest van de dag in mijn hoofd blijf houden. Maar dat is ook al helemaal niet erg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van