Tech

Geen selfiestick-pret meer in Disneyparken

29 juni 2015 10:30 Aangepast: 28 april 2018 01:05

<p><strong>Balen als je een selfie met Mickey Mouse wilt maken. Disney gaat de selfiestick in zijn pretparken verbannen.</strong><br /></p>

Selfies lijken onschuldig maar ze hebben al een aantal dodelijke ongelukken veroorzaakt. Ook de selfiestick wordt door velen als gevaarlijk gezien. Wereldwijd verbieden musea de stick omdat deze zowel de bezoeker als de kunstwerken kan beschadigen.

In Nederland verbieden muziekfestivals zoals Lowlands en Pinkpop selfiesticks op het terrein. De sticks vormen niet alleen, ze zouden ook het zicht van de andere festivalgangers belemmeren.

Dodelijk ongeluk

Disney gaat nu ook de sticks verbannen in hun pretparken. Per 1 juli moeten bezoekers die de Disney-pretparken in de VS, Frankrijk en Hong Kong willen bezoeken hun selfiesticks thuislaten.

Het lijkt misschien overdreven maar Disney had de selfiesticks al verboden in hun Big Thunder Mountain Railroad and Space Mountain rollercoasters. Menigmaal moesten Disney-medewerkers een ritje stoppen omdat mensen de levensgevaarlijke meterslange stokken tevoorschijn haalden. In een rollercoaster die met hoge snelheid naar beneden dendert, is er niet veel voor nodig om met zo'n metalen stok een dodelijk ongeluk te veroorzaken.

Straks ook verbod dronies?

Overigens verwacht ik in 2017 een soortgelijk verbod op de dronies. Dronies zijn kleine, persoonlijke drones die je opgooit en automatisch vliegen en jou volgen. De Nixie en de Lily zijn daar voorbeelden van. Ze komen in 2016 op de markt maar in 2017 zijn ze waarschijnlijk al verboden. Niemand zit erop te wachten dat er 400 van die elektro-mechanische insecten boven de skihellingen hangen.

Lees meer:

Hoera! Selfiesticks verboden op Nederlandse festivals

Met deze stick maak je de beste selfies van je achterwerk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore