Tech

Dag range anxiety: Tesla's rijden 1 miljard kilometer

29 juni 2015 13:46 Aangepast: 28 april 2018 01:05

<p><strong>De kleine 75.000 Tesla's die tot nog toe verkocht zijn hebben gezamenlijk 1 miljard kilometer gereden. Het valt dus wel mee met die range anxiety.</strong></p><p></p>

Het voordeel van de telematica in elektrische auto's is dat er op het hoofdkantoor een persbericht klaar kan staan, dat automatisch verstuurd wordt als alle auto's bij elkaar 1 miljard kilometer gereden hebben. Nu vraag ik me af of Tesla If This Then That gebruikt heeft, of een oplettende engineer de marketingmensen wakker heeft gemaakt, maar het resultaat is hetzelfde: de vloot Tesla's die op dit moment in gebruik zijn, reden gezamenlijk 1 miljard elektrische kilometers.

Gemiddeld reden de Tesla's dus 13.000 kilometer per auto. Maar je moet er rekening mee houden dat ook de kilometers van een auto die eergisteren verkocht is meegenomen zijn in deze berekening. Alleen in Nederland reden de Tesla eigenaren al 80 miljoen kilometer. Ten opzichte van het totale verkeer is het peanuts, maar die 40.000 keer de aarde rond bewijst wel dat elektrisch vervoer volwassen genoeg is voor een grote groep mensen.

Tesla heeft een paar leukere berekeningen losgelaten op de afstand.

1 miljard kilometer is 4186 keer naar de maan en terug. Elon Musk kan het weten.

Een roadtrip van 2000 jaar. Er van uitgaande dat je 24 uur per dag met gemiddeld bijna 60 kilometer per uur door kunt rijden.

Er ging 570.000 ton minder CO2 de lucht in.

En als laatste een sneer aan Audi (check die achterlichten): om evenveel kilometers te rijden met een benzineauto sta je 10 jaar lang onafgebroken te tanken.

Tesla organiseert een The Next Billion tour in Nederland, waarbij iedereen kennis kan maken met elektrisch rijden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van