Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Mark Zuckerberg: 'Na virtual reality komt gedachten lezen'

01 juli 2015 12:41 Aangepast: 28 april 2018 01:05

<p><strong>De baas van Facebook gelooft dat we onze gedachten in de toekomst direct naar elkaar kunnen sturen dankzij technologie.</strong></p><p></p>

Dat heeft Mark Zuckerberg gezegd tijdens een publieke Q&A-sessie op Facebook. "Je kunt gewoon ergens aan denken en je vrienden kunnen het meteen ook ervaren als je wil", schrijft hij. "Dit zou de ultieme manier zijn om via technologie te communiceren."

Wat staat ons te wachten?

Dit is Zuckerbergs verre toekomstbeeld. In de tussentijd staan ons nog andere dingen te wachten. "Video wordt nog veel belangrijker dan nu", aldus Zuckerberg. "Daarna worden ervaringen als virtual reality de norm. Weer daarna moet het mogelijk worden om onze gevoelens direct over te brengen aan anderen als we dat willen."

Slimme robots

Facebook werkt momenteel aan kunstmatige intelligentie die beter is dan mensen op het gebied van onder meer kijken en luisteren. "We bouwen systemen die alles in een plaatje of video kunnen herkennen, van mensen tot objecten. Deze systemen moeten context kunnen herkennen."

Virtual reality

En wat wil Facebook eigenlijk met Oculus gaan doen? "Mensen moeten alles kunnen ervaren. Zelfs als je niet in staat bent om ergens heen te reizen of samen met iemand zijn in de fysieke wereld, moet dat virtueel mogelijk worden." Wie weet kun je over een paar jaar via Facebook 'op bezoek' bij je vrienden. Woorden zijn niet nodig, je denkt gewoon aan wat je wil zeggen. Gezellig.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore