Tech

Man met selfie stick getroffen door bliksem

08 juli 2015 09:04 Aangepast: 28 april 2018 01:05

<p><strong>Een wandelaar die in Wales omkwam door een blikseminslag, werd mogelijk getroffen omdat hij met een selfiestok rondliep.</strong></p> <p></p>

Volgens het reddingsteam had de man een metalen selfie stick bij zich, zo meldt The Daily Telegraph. Hij was niet het enige slachtoffer van het onweer. In totaal kwamen er twee mannen om het leven. Daarnaast vielen er nog er vier gewonden door de bliksem.

Russische campagne tegen selfies

In Rusland is de politie deze week een campagne begonnen om het aantal (dodelijke) ongevallen door selfies terug te dringen. “Een coole selfie kan je je leven kosten”, luidt de waarschuwing op pamfletten die door het Ministerie van Binnenlandse Zaken worden verspreid.

In Rusland zijn de laatste tijd verscheidene mensen omgekomen bij het nemen van een selfie. Zo schoot een 21-jarige vrouw zichzelf per ongeluk door het hoofd toen ze poseerde met een pistool. En in mei kwam een tiener om het leven die een selfie wilde nemen op een spoorbrug. Hij werd geëlektrocuteerd toen hij op de brug klom.

Volgens een woordvoerder van het Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er sinds begin dit jaar zo’n honderd mensen gewond geraakt bij het maken van selfies.

Lees ook:

Geen selfiestick-pret meer in Disneyparken

Zuid-Korea: celstraf verkopers ongekeurde selfie-sticks

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore