Tech

Linux-oprichter is niet zo bang voor 'robopocalypse'

08 juli 2015 15:08 Aangepast: 28 april 2018 01:05

<p><strong>De maker van Linux snapt de ophef rond kunstmatige intelligentie niet: "Ik zie echt niet waar we bang van moeten worden."</strong></p><p></p>

Hoewel knappe koppen als wetenschapper Stephen Hawking en Tesla’s Elon Musk constant waarschuwen voor de gevaren van kunstmatige intelligentie, maakt Linus Torvalds zich nergens druk om. "Kunstmatige intelligentie komt eraan", zegt de Linux-oprichter. "Het ding is dat AI niet meer zo 'betrouwbaar' is als traditionele computers, toen mensen nog dachten te begrijpen wat de beslissingen van de AI waren."

Sartre

Torvalds verwacht meer gerichte kunstmatige intelligentie voor gespecialiseerde taken, schrijft hij in een Q&A met Shashdot-gebruikers. Iets mens-achtigs ziet hij niet voor zich. "Ik zie de situatie niet voor me waarin je ineens in een existentiële crisis bent beland omdat je vaatwasser een discussie over Sartre begint."

Sci-fi

Over singulariteit, de enorme snelheid waarin technologie zich ontwikkelt waardoor computers wellicht slimmer kunnen worden dan hun makers, zegt Torvald het volgende: "Dat is science fiction, en niet eens erg goede sci-fi. Oneindige exponentiële groei? Welke drugs gebruiken die mensen?"

Overigens is Torvald niet de enige die denkt dat het allemaal wel losloopt. Ook Google vindt dat we ons niet te druk moeten maken over de 'rise of the machines'.

Lees ook:

Google: Maak je niet zo druk over de gevaren van kunstmatige intelligentie

Musk en Hawking: waken voor valkuilen kunstmatige intelligentie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van