Ga naar de inhoud
Tech

Nooit meer lege iPhone dankzij onzichtbare zonnepanelen?

<p><strong>Door twee zonnepaneeltjes te verstoppen, zou het accuprobleem opgelost kunnen worden</strong>.</p>

Je kan er de gracht mee dempen: patenten van techbedrijven die even futuristisch als bizar klinken. Zoek je bij Bright op 'patent', dan heb je 19 pagina’s aan keurig vermaak.

Zojuist binnengekomen is het patent van Apple waar ze twee mini-zonnepanelen in hun devices stoppen, onder de touchscreens. Veel details zijn er niet bekend, behalve deze spannende afbeelding.

Het is niet de eerste keer dat Apple van zich laat horen in de zonne-energiehoek: Patently Apple heeft er zelfs een speciale sectie voor opgezet.

Best goed mogelijk

Maar het is niet zomaar een patent dat net zoals 99 procent van de patenten zo hupsakee in de la met ‘ooit nog eens naar kijken’ verdwijnt. Volgens Express valt het patent mooi samen met de hardnekkige roddel dat Apple bezig is met het verwijderen van de homeknop als fysieke knop. Door de ontwikkeling in druktegevoelig glas, kan deze overbodig worden. En dit zou betekenen dat er ruimte beschikbaar is onderin.

Energie uit de lucht

Wel is aan dit patent wederom te zien dat producenten worstelen met de lege-batterij-kwestie. De rek lijkt niet te zitten in een betere batterij, maar in efficiënter omgaan met de energie (zoals in iOS9) èn het opwekken van ‘draadloze’ energie, zoals de case van Nikola Labs, die energie haalt uit wifi en 4G.

Deze Kickstarter-campagne trok veel aandacht vorige maand, maar het publiek wordt er nog niet warm van. De 3 dagen om de resterende 60.000 dollar op te halen, lijken niet voldoende.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl